Esther van den Heuvel

GZ-haptotherapeut, coach, Equine Assisted Coach (coach m.b.v. paarden), Z-verpleegkundige
06 - 38258992 06-18333552

Een groot deel van mijn leven heb ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Als Z-verpleegkundige heb ik met veel passie kinderen, pubers en volwassenen begeleid. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest als intervisor en coach in teamontwikkeling. 

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik voor het eerst in aanraking met haptonomie en wist vanaf dat moment dat ik daar ooit in mijn leven meer mee wilde doen. Het verbindende contact, wat zo kenmerkend is voor haptotherapie, is wat mij boeit en een belangrijk onderdeel in mijn leven is. Dit verbindende contact met jezelf en de ander maakt het (weer) ontdekken van eigen mogelijkheden en van daaruit het maken van keuzes in je leven mogelijk.

Vanaf 2008 ben ik werkzaam als haptotherapeut in Veenendaal en in 2016 is daar de praktijk in Zeist bijgekomen. Hier werk ik nauw samen met psychotherapeuten van Centrum Psychotherapie Hogeweg.  De praktijk is recent op de Sterkenburgerlaan gevestigd waardoor ook de naam gewijzigd is naar Zeist-Sterkenburg.

Door de jaren heen heb ik me middels nascholingen en de specialisaties kinderhaptotherapie en zwangerschapsbegeleiding verder ontwikkeld. In beide praktijken werk ik als GZ Haptotherapeut en Haptonomisch Zwangerschapsbegeleider.

Daarbij ben ik afgestudeerd en werkzaam als Equine Assisted Coach, ook wel paardencoach genoemd. Hierin komen mijn liefde en passie voor mens en paard samen. Ik ervaar dit als een waardevolle toevoeging aan mijn werk als haptotherapeut. De paarden kunnen, met hun zuivere reacties, weer andere lagen "raken" en in beweging zetten. Het is mogelijk om volledige trajecten met de paarden te volgen, maar we kunnen ook binnen de haptotherapeutische trajecten 1 of meerdere sessies met de paarden inplannen.